Starten met online geld verdienen?

Verdien online geld waar en wanneer je maar wilt!

Man achter laptop

Je hoort steeds meer mensen erover. Niet alleen ondernemers vinden manieren om online geld verdienen mogelijk te maken, ook mensen die een baan of studie hebben.

Het is namelijk heel eenvoudig om een manier van online geld verdienen te kiezen, die bij jou en jouw situatie past! Ben je benieuwd naar de mogelijke manieren? Lees maar mee! 

Online geld verdienen; hoe doe je dat?

Online geld verdienen is niet ingewikkeld, maar je moet wel een manier vinden die werkt voor jou. Zo is niet iedereen geschikt voor geld beleggen of investeren, terwijl sommige mensen er kapitalen mee verdienen.

Om je een beter beeld te geven van de manieren van online geld verdienen, hebben we ze hieronder uitgelicht. Je kunt online geld verdienen onderverdelen in drie categorieën: investeren, ondernemen en mindset. 

Online geld verdienen door te investeren

Eén van de oudste en meest bekende manieren om snel veel geld te verdienen, is door je geld te investeren. Vaak wordt er geld geïnvesteerd in bepaalde projecten of bouwwerken met als doel een tegenprestatie of extra waarde te ontvangen.

Je kunt geld investeren in machines, zodat je je onderneming kunt laten groeien. Maar je kunt ook geld investeren in de bouw van een appartementencomplex of in aandelen. Welke manier van investeren je ook kiest, het doel is altijd om er uiteindelijk meer geld mee te verdienen dan je erin gestopt hebt. 

Online geld verdienen door te investeren in aandelen

Laten we beginnen met investeren in aandelen. Waarom is investeren in aandelen zo interessant? En hoe kun je geld verdienen met investeren in aandelen?  

Beleggen in aandelen gaat over het kopen van een stukje eigendomsrecht van een bedrijf. Ieder bedrijf dat beursgenoteerd is, heeft de mogelijkheid om de onderneming op te delen in kleine stukjes die aandelen genoemd worden.

Investeer jij in de aandelen van een specifiek bedrijf, dan word je als het ware voor een klein deel eigenaar van dat bedrijf. De belangrijkste reden om dit te doen, is dat je zo kunt profiteren van de winst die gemaakt wordt door het bedrijf.

Een andere belangrijke reden is dat investeren in aandelen over het algemeen meer oplevert dan wanneer je je geld op een spaarrekening bij de bank zet. 

Aandelen

Online geld verdienen door te investeren in beleggingsfondsen

Omdat de meeste mensen niet houden van risico en omdat zij zichzelf (en hun geld) graag beschermen, kun je ook kiezen voor beleggen in een beleggingsfonds. Dit is eigenlijk een mandje met aandelen van verschillende bedrijven, die op één of meerdere vlakken op elkaar lijken.

Je investeert hierbij niet in één specifiek bedrijf, maar het beleggingsfonds verdeelt jouw geld over meerdere bedrijven. Hiermee spreid je het risico. 

De voordelen van beleggen in een beleggingsfonds: 

 • Je hebt weinig kennis nodig; 
 • Het risico wordt gespreid; 
 • Het beleggingsfonds doet het werk voor je. 

Online geld verdienen door te investeren in losse aandelen

Vind je het wel interessant om in aandelen te investeren? Maar weet je niet zo goed of investeren in aandelen via een beleggingsfonds iets voor jou is? Denk er dan eens over na om te investeren in losse aandelen.

Natuurlijk brengt dit ook verschillende voor- en nadelen met zich mee. Daarom is het verstandig om goed te overwegen of deze manier van investeren past bij jou. 

Anders dan bij een beleggingsfonds, moet je het nu helemaal zelf doen. Dat betekent dat je zelf de koersen in de gaten moet houden en zelf moet beslissen in welk bedrijf of welke bedrijven je aandelen wilt kopen.

Zo kun je in het ergste geval je geïnvesteerde geld kwijtraken. Het kan natuurlijk ook heel goed uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer de aandelenkoers stijgt. Dit gebeurt wanneer meer mensen bereid zijn om geld te betalen voor het aandeel.

Daardoor maak je winst (of verlies, wanneer minder mensen hiertoe bereid zijn). Ook kun je dividend krijgen, wanneer het specifieke bedrijf waarvan jij aandelen koopt, winst maakt. Het bedrijf keert vaak een deel van die winst uit aan aandeelhouders en dat noemen we dividenduitkering. 

De voordelen van beleggen in losse aandelen: 

 • Je hebt zelf de touwtjes in handen; 
 • Je hebt meer vrijheid op het gebied van kopen en verkopen; 
 • De winst is hoger wanneer het goed gaat.

Ben je benieuwd naar welke aandelen je nu zou moeten kopen om extra kans te maken op een winstgevende uitkomst? Daar hebben we eerder dit jaar een uitgebreid artikel over geschreven. Neem dus zeker een kijkje! 

Online geld verdienen door te investeren in ETFs

Heb je weleens gehoord van ETFs? Dit zijn Exchange Traded Funds, ook wel trackers genoemd. Zulke trackers volgen een bepaalde index, een grondstof, obligatie of een combinatie van meerdere factoren.

Het is als het ware een instrument waarmee beleggingen op de voet gevolgd worden. Je kunt al met een klein budget beginnen wanneer je in ETFs belegt, maar er zitten wel wat voor- en nadelen aan vast.  

Voordelen van online geld verdienen met ETFs
 • ETFs brengen lage transactiekosten met zich mee, waardoor je als beginner of particulier belegger ook mee kunt doen; 
 • Ze kunnen op elk gewenst moment verhandeld worden, wat ETFs flexibel maakt; 
 • Je kunt je risico spreiden, doordat ETFs een bredere marktdekking hebben. 
Nadelen van online geld verdienen met ETFs
 • Er kan verwarring ontstaan, omdat ETFs nogal lijken op ETNs; 
 • Hoe hoger de jaarlijkse bedrijfskosten zijn, hoe lager het rendement voor jou als investeerder is; 
 • De liquiditeit van ETFs varieert nogal: niet elke ETF is even gemakkelijk te verhandelen. 

Houd altijd in gedachten dat beleggen nooit zonder risico is. Het kan daarom heel goed zijn dat je een deel of je gehele inleg verliest. Interesse in het investeren in ETFs? Lees dan ons artikel over DEGIRO kernselectie ETFs.

Degiro logo

Online geld verdienen door te investeren in cryptocurrency

En dan hebben we ook nog traden in cryptocurrency. Dit is eigenlijk het speculeren over de bewegingen die bepaalde koersen zullen maken en aan de hand daarvan de onderliggende cryptomunten kopen of verkopen. Er zijn verschillende cryptomunten waar je in kunt investeren. Elke munt heeft een eigen waarde en eigen voor- en nadelen. Het is daarom verstandig om eerst voldoende kennis op te doen, voordat je met traden in cryptocurrency begint. 

Wat investeren in crypto zo interessant maakt, is dat cryptomarkten gedecentraliseerd zijn. Dit houdt in dat zij niet gereguleerd worden door de overheid of een andere autoriteit, maar helemaal draaien op een netwerk van computers. Cryptomunten zijn daarom geen fysieke munten. Ze bestaan alleen digitaal. Iedere cryptocurrency trader heeft een eigen online wallet die gebruikt wordt om te kopen en te verkopen. En alle cryptomunten worden opgeslagen in blockchains. Dit zijn een soort online bewaarplekken voor cryptocurrency. 

Nu je een beter beeld hebt van hoe cryptocurrency werkt, gaan we kijken naar de voor- en nadelen van deze manier van online geld verdienen. Ten eerste kun je er meer mee verdienen dan wanneer je je geld op je spaarrekening bij de bank laat staan. De spaarrente is heel laag, zelfs lager dan de inflatie. Dat betekent dat je spaargeld met de jaren minder waard wordt, omdat je er minder mee kunt kopen. Cryptocurrency maken de bescherming van je geld ook beter mogelijk. Bovendien is het minder gemakkelijk om fraude te plegen.  

Toch kun je er ook snel geld mee verliezen. Haast net zo snel als dat je er geld mee verdient. Ook weet je niet precies waar je in investeert. En dat is waar veel mensen de mist ingaan. Zij zien alleen maar getallen en geld voor hun ogen, maar kijken niet verder naar waar hun geld terechtkomt en wat de toekomstverwachtingen daarvan zijn. 

Online geld verdienen door te investeren in Bitcoin

Vind jij investeren in cryptocurrency wel een interessante vorm van online geld verdienen, verdiep je dan eens in Bitcoin. Dit is een vorm van cryptocurrency die een enorme opkomst heeft gemaakt over de afgelopen jaren. Je kunt er alles over lezen in het artikel dat wij er reeds over geschreven hebben. Hierin hebben wij de Bitcoin verwachting voor de komende tijd uitgelicht. En goed nieuws: de verwachting lijkt er heel rooskleurig uit te zien! Steeds meer bedrijven gaan namelijk meedoen, wat ervoor zorgt dat de waarde van Bitcoin snel stijgt. 

Hoe wordt de koers van Bitcoin dan voorspeld? Dat is nogal een ingewikkeld proces. Vooral omdat de koers erg snel en vaak verandert. Daarnaast is de Bitcoin markt relatief klein en is er maar weinig voor nodig om de koers te laten stijgen of zakken. Hoe meer mensen er in Bitcoin gaan investeren, des te stabieler de koers zal worden. 

Welke crypto brokers zijn er?

Voor wie nog niet zoveel kennis heeft over cryptocurrency en de manier waarop de markt werkt, zijn er brokers die ingeschakeld kunnen worden. Een broker is een instantie die opdrachten aanneemt van particuliere beleggers en institutionele beleggers (bijvoorbeeld pensioenfondsen). Voor hen gaat een broker aan de slag als een soort makelaar en brengt hij de kopers en verkopers met elkaar in contact. Twee voorbeelden van interessante brokers? Dat zijn Bitvavo en Bitcoin Meester! 

Broker Bitvavo

Bitvavo is in Nederland de grootste – en tevens de goedkoopste – exchangewebsite waar je digitale valuta kunt verhandelen. Hij is beschikbaar voor mesnen in Nederland en België.

Bij Bitvavo kun je kiezen uit meer dan 50 verschillende digitale valuta, zodat je altijd een valuta kiest die past bij jou. Heb je een keuze gemaakt? Dan wordt de valuta opgeslagen in een cloud wallet, de blockchain genoemd. Doordat dit systeem vrijwel niet te hacken is én waterdicht is, zijn je valuta hier heel veilig. Bovendien is het geschikt voor iedereen die interesse heeft in cryptotrading, maar die nu nog niet zoveel ervaring of kennis heeft.

Je kunt het platform namelijk instellen op jouw ervaringsniveau. Voor beginners is er een meer eenvoudige interface. Hoe gevorderder je bent, des te meer mogelijkheden er zijn en des te ‘gecompliceerder’ de interface is. Bitvavo is daarom voor iedereen toegankelijk. Meer lezen over Bitvavo? Lees dan onze Bitvavo review en lees alles over deze exchangewebsite! 

Bitvavo logo
Broker Bitcoin Meester

Een andere broker – die tevens toegankelijk is voor beginners én gevorderden – is Bitcoin Meester. Het is een plek waar je in crypto oftewel digitale valuta kunt traden. Bitcoin Meester is – zoals de naam wellicht doet vermoeden – een Nederlands bedrijf. Het is een vrij nieuwe speler in de cryptomarkt, maar zeker geen klein bedrijf. Je kunt er handelen in meer dan 200 digitale munten, zowel via de website als via de app. 

Bitcoin Meester ondersteunt beginnende traders goed in het proces, maar biedt ook de ervaren trader genoeg opties. Dankzij de gebruiksvriendelijke omgeving van deze website kan iedereen er zijn of haar weg vinden. Zelfs mensen die niet goed Engels spreken, want hier is alles in het Nederlands. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de meeste andere brokers. 

Meer lezen over Bitcoin Meester? Lees dan de uitgebreide Bitcoin Meester review.

Bitcoin meester logo

Cursussen online geld verdienen met cryptocurrency

Geef jij liever niet de touwtjes uit handen, maar wil je je eigen kennis verbreden op het gebied van cryptocurrency? Dan wordt het tijd om een cursus te volgen die jou helemaal klaarstoomt voor deze interessante manier van online geld verdienen.

Wist je dat er tegenwoordig tal van onlinecursussen te vinden zijn die jou hierbij zullen helpen? Er zijn cursussen die speciaal gericht zijn op beginners, maar ook cursussen die online geld verdienen in crypto voor gevorderden verder behandelen. Zo is er voor ieder wat wils als het aankomt op handelen in crypto. 

Cursus Madelon Vos

Wie denkt aan Madelon Vos, denkt aan haar bijnaam Miss Bitcoin. Tenminste, wanneer je haar kent. Madelon is namelijk dé autoriteit op het gebied van Bitcoin en leert anderen hier maar al te graag over. Hoe? Middels de cursussen die zij ontwikkeld heeft. 

Madelon Vos biedt verschillende cursussen aan om uit te kiezen. Zo is er de Bitcoin Basics & Cryptocurrencies cursus waarin je alle basics leert rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ook ontdek je hierin waarom Bitcoin zo belangrijk is, hoe het precies werkt en hoe je er geld mee kunt verdienen. Een tweede cursus die Madelon aanbiedt is Traden met behulp van Technische Analyse.

Hierin leer je hoe je grafieken afleest, inspeelt op koersbewegingen en hoe je het beste in crypto kunt handelen. Dan is er ook nog de Crypto en Trading Academy cursus. Dit is een combinatie van beide cursussen die we zojuist noemden, maar dan met een mooie combiprijs. Je krijgt er bovendien toegang tot de MoneyTalks Community mee. Hier verzamelen gelijkgestemden zich en delen ze hun ervaringen, kennis en vragen met elkaar. 

Madelon Vos is je vertrouwenspersoon en neemt je bij de hand door de wereld van cryptocurrency, als je dat wilt. Ze leert je alles over Bitcoin en geeft waardevolle tips die jou zullen helpen om je vermogen te laten groeien én te beschermen. 

Madelon vos
Cursus Crypto Masterclass

Nog zo’n interessante training die absoluut de moeite waard is wanneer je meer wilt leren over Bitcoin? De Crypto Masterclass van Alles Over Crypto! Deze alles-in-een masterclass leert je alles over cryptocurrency; van uitleg over blockchain tot hoe je zelf Bitcoin en andere digitale valuta kunt kopen en kunt starten met handelen!

De cursus bevat 36 uur aan video’s die jou helemaal zullen klaarstomen. Enkele onderdelen die je kunt verwachten in de Crypto Masterclass: hoe je geld verdient met digitale valuta, hoe je maximale winst behaalt, welke munten NU interessant zijn om te kopen, hoe je geniet van een leven met meer vrijheid en hoe je de meest gemaakte beginnersfouten voorkomt.

Bovendien kun je na het afronden van de cursus levenslange toegang én updates krijgen, mag je de crypto expert altijd om hulp vragen en krijg je korting op transactiekosten. Genoeg redenen om met deze cryptocursus aan de slag te gaan, toch? 

Meer lezen over Crypto Masterclass? Lees dan de Crypto Masterclass review.

Cyrpto cursus

PI Network

Misschien heb je weleens van PI Network gehoord. Het is nog een relatief nieuw concept dat ontwikkeld werd door studenten van de Universiteit van Stanford. Zij wilden een cryptomunt maken op een beveiligd platform waar alledaagse mensen gebruik van kunnen maken. De meeste digitale valuta worden gedomineerd door de elite en rijke mensen. Met de komst van PI Network is het nu voor iedereen mogelijk om mee te doen! 

Pi coin

Online geld verdienen door te ondernemen

Is investeren toch niet de manier van online geld verdienen voor jou? Wellicht is ondernemen dan een betere keuze. Het is namelijk een heel breed begrip, dus je kunt er alle kanten mee op. Wat ondernemen vooral heel interessant maakt, zijn de keuzevrijheid, de financiële mogelijkheden en de talloze manieren om aan jezelf én je bedrijf te werken en zo op beide vlakken te blijven ontwikkelen. Online geld verdienen als ondernemer is spannend, maar het is ontzettend leuk en waardevol wanneer je eraan begint. 

Online geld verdienen met Affiliate marketing

De gemakkelijkste manier om online geld verdienen met ondernemen mogelijk te maken, is door je te verdiepen in affiliate marketing. We zeggen niet dat dit een makkelijk onderwerp is, dus je zal wel echt even onderzoek moeten doen. Maar wanneer je eenmaal weet hoe het werkt en wat de belangrijkste dingen zijn om te doen, kun je er goed geld mee verdienen.  

Affiliate marketing draait om het plaatsen van links van bedrijven of merken die jou hier geld voor geven. Wanneer een bezoeker van jouw website op die link klikt, krijg je hier een vergoeding voor. Gaat die bezoeker vervolgens over tot een actie of aankoop, dan kun je hier commissie over ontvangen van het bedrijf of merk. Heb je veel bereik – en dus veel bezoekers – op je website, dan kun je al snel een passieve inkomensstroom creëren op deze manier.

Volg de cursus: Affiliate Marketing Revolutie

Lijkt jou die wereld van affiliate marketing ook interessant? En wil je er het liefst vandaag nog alles over te weten komen? Dan wordt het tijd om een cursus te volgen. Niet zomaar een cursus, maar de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is namelijk dé Internet Succes Gids van Jacko Meijaard: de man die jou hier alles over kan leren. 

Ontdek hét verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen via het internet, terwijl je maar 1 tot 2 uur per dag hoeft te ‘werken’ aan je business. Het gevolg is dat je honderden tot duizenden euro’s per maand kunt verdienen. Maar dan moet je wel weten hoe je het moet aanpakken. De Affiliate Marketing Revolutie zal jou dat haarfijn uitleggen! 

Bekijk de verschillende video’s en zet vervolgens jouw eigen, winstgevende affiliate website op. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig en het kost je slechts een paar minuten van je tijd. Dan kun je daarna lekker focussen op waar het om draait: online geld verdienen. En dat terwijl je slaapt, op vakantie bent of iets anders doet wat niets met werken te maken heeft. Dat is toch ideaal? 

Amr

Online geld verdienen door jouw mindset te ontwikkelen

Je kunt nog zoveel cursussen en trainingen volgen, informatie opzoeken en tips aan experts vragen, maar wanneer je niet aan je mindset werkt, zal online geld verdienen lastig worden. Een positieve en winstgevende mindset moet erop ingesteld zijn om geld te verdienen. Het is een mindset waarbij je jezelf het gunt om geld te verdienen, waarbij je gelooft dat het mogelijk is, ook voor jou. Doe je dit niet, dan zullen je belemmerende overtuigingen je in de weg blijven zitten en zal online geld verdienen nooit zo goed lukken als wanneer je wel aan je mindset werkt. Je mindset is dus op zich geen middel voor online geld verdienen, maar het is wel nodig om de juiste mindset te hebben wanneer je wilt dat online geld verdienen zo optimaal mogelijk verloopt! 

Online geld verdienen door mee te doen met de FIRE beweging

Een voorbeeld van een juiste mindset creëren is het volgen van de FIRE beweging. Dit is een levensstijl waarbij je alleen werkt wanneer jij daar zelf het nut van inziet. Dit geeft veel keuzevrijheid en mogelijkheden en je leeft elke dag op je eigen voorwaarden. Precies op de manier die voor jou goed voelt. Het draait om financiële vrijheid, maar wat dat precies inhoudt verschilt van persoon tot persoon. Wil je meer ontdekken over de FIRE beweging? Lees dan het artikel dat wij er eerder over schreven en doe er je voordeel mee! 

Welke manier van online geld verdienen spreekt jou het meeste aan? Ga ermee aan de slag en begin vandaag nog met online geld verdienen. Over een paar maanden ben je jezelf dankbaar dat je deze keuze gemaakt hebt en zou je willen dat je al veel eerder begonnen was. Succes! 

Fire logo