Bitvavo review

Wij zoeken het voor je uit!

De wereld van crypto wordt de afgelopen jaren groter en groter. Om die reden kan het je eigenlijk ook niet ontgaan zijn dat het handelen van crypto helemaal ‘je van het’ is. Maar wat is Crypto nou eigenlijk?

Cryptogeld staat ook wel bekend als een digitale valuta. Met name de Bitcoin is een erg bekende cryptocurrency. Iedereen heeft er wel eens van gehoord en juist daarom schieten de prijzen als paddenstoelen uit de grond.

Wanneer je in het welbekende crypto-wereldje op een veilige manier wilt handelen, heb je een plek nodig waar je dit zou kunnen doen. Daarom maak je gebruik van een zogenaamde ‘exchange’ (cryptobeurs).

Dit zodat je op deze handelsbeurs de digitale valuta’s en digitale tokens in de gaten kunt houden die je mogelijk gaat of al geïnvesteerd hebt.

Nodige vragen over Bitvavo

Wellicht is tijdens je zoektocht van een veilige online handelsbeurs de website van Bitvavo op je pad gekomen. Je hebt dan echter vast de nodige vragen waar je graag een antwoord op zou willen krijgen. Enkele vragen zoals: Is het platform Bitvavo betrouwbaar genoeg? Hoe ervaren andere gebruikers Bitvavo? En wat is Bitvavo nou eigenlijk?

Dit zijn waarschijnlijk slechts enkele voorbeelden van vragen die je hebt over Bitvavo. Lees in deze Bitvavo review alles waar jij op dit moment nog je vraagtekens bij hebt en ontdek de ondernemende wereld van de digitale valuta!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een site waar je digitale valuta kunt verhandelen. Het is niet zomaar een website. Het is namelijk de grootste en goedkoopste exchange van Nederland. Als je dus wilt gaan handelen in digitale valuta dan ben je bij Bitvavo op de juiste plek. Je hebt keuze uit meer dan 50 verschillende digitale valuta. Bovendien is de site niet alleen beschikbaar in Nederland, maar ook in België valt de website te gebruiken.

Is Bitvavo betrouwbaar?

De valuta die je koopt via Bitvavo wordt opgeslagen in een Cloud Wallet. Dit betekent dat de digitale valuta die je koopt niet wordt opgeslagen op servers van Bitvavo, maar op de Blockchain. Een Blockchain houdt in dat alle aankopen die je als gebruiker maakt, terecht komen in een waterdicht en bijna niet te hacken register. Dit maakt van Bitvavo een uitermate betrouwbaar platform voor al je wereldwijde transacties.


Bitvavo kan je op je mobiel geïnstalleerd worden als app of kan je gebruiken via het internet. De app van Bitvavo valt zowel in de Google Play Store als in de Apple Store te vinden.

Van wie is Bitvavo?

Bitvavo is opgericht door twee Nederlanders, namelijk door Jelle de Boer en Tim Baardse. In 2018 is het platform gelanceerd nadat het in 2017 door de beide heren is opgericht.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor iedereen die zich bezig wil gaan houden met digitale valuta. Een groot pluspunt is dat je bij het gebruik van het platform zelf kan instellen hoe ervaren je bent. Als je net begint kan je een eenvoudig interface gebruiken, terwijl je bij meer ervaring waarschijnlijk sneller geneigd bent voor een geavanceerde interface te kiezen. Op deze manier is het voor iedereen toegankelijk Bitvavo te gebruiken.

Je hoeft dus niet verplicht veel ervaring hebben om gebruik maken van Bitvavo.


Doordat Bitvavo zowel in de app te gebruiken en/ook je favoriete zoekmachine te gebruiken is, is het platform voor bijna iedereen wel toegankelijk. Dit komt onder andere omdat de Bitvavo app via zowel de Google Play Store als de Apple Store te downloaden is.

Wat is het doel van Bitvavo?

Digitale valuta worden steeds populairder. Echter denken veel mensen dat de digitale valuta niet voor hen is weggelegd. Bitvavo wil er daarom ervoor zorgen dat het hebben van digitale valuta voor iedereen toegankelijk wordt.

Hoe is Bitvavo opgebouwd?

Bitvavo wallet

Om te kunnen handelen bij Bitvavo is het nodig om enkele stappen te doorlopen. Allereerst zul je een account aan moeten maken. Je kan toegang krijgen tot je zogenaamde ‘Bitvavo wallet’ op je desktop en op je mobiele telefoon. De Bitvavo wallet is vrij vertaald een portemonnee waar je je eigen cryptocurrency kunt bewaren. Dit account zorgt er dus voor dat je de digitale valuta kunt verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren.

Euro’s naar account

De tweede stap die je zult moeten doen is het overmaken van euro’s naar je account. Deze euro’s zul je nodig hebben om digitale valuta te kunnen kopen. Het is mogelijk om op acht verschillende manieren je geld op je Bitvavo account te zetten. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld iDeal, Bancontact en uiteraard ook met een creditcard. Zodra je het geld op je account hebt staan kan je beginnen met handelen.

Handelen is tevens ook de laatste stap die je zult moeten ondernemen. Het is immers wel zo dat als je niet begint met handelen er ook weinig te (ver)handelen valt.

Krijg je bonussen bij Bitvavo?

Bij Bitvavo is het helaas niet mogelijk om bonussen te verdienen. Naar onze mening hadden dit het platform beter gemaakt wanneer zij dit wel deden.

Bitvavo recensies en Bitvavo ervaringen

Gebruikers van Bitvavo zijn over het algemeen zeer positief over deze digitale valuta exchange.

Waarom wij dit denken? Bitvavo scoort van de vijf sterren, veelal tussen de vier en de vijf. Dit is dus een prima score. Over de app zijn de gebruikers minder tevreden. Bij zowel de Google Play Store als de Apple Store haalt de app van Bitvavo een score van 3,6, van de vijf sterren. Desondanks deze score is dat natuurlijk nog steeds een prima uitkomst aangezien het een ruime voldoende is.

Er zijn een aantal punten waar het platform nog zijn winst uit zou kunnen halen. Dit op het gebied van de snelheid van de app. Vooral bij het inloggen ervaren de gebruikers problemen. In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet meer mogelijk om in te loggen en is er sprake van een zogenaamde ‘verbindingsfout’ of krijgt de gebruiker enkel een wit scherm te zien.

Blijkbaar schijnen de meldingen niet te werken, wat kan leiden tot het mislopen van je grote winst. En dat is natuurlijk niet bepaald wenselijk!

De problemen lijken echter bij lange na niet voor iedereen te gelden. Waar sommige mensen klagen over de snelheid van de app vinden anderen dat de snelheid van de app juist een pluspunt is. Het blijft dus het beste om het allemaal zelf te ontdekken. In ieder geval is de score die Bitvavo op de reviewsites haalt meer dan genoeg om wel te overwegen tot gebruik.  

Wat kost Bitvavo?

Laten we direct beginnen met het beantwoorden van deze vraag: Er zitten verder geen kosten aan vast om een account aan te maken bij Bitvavo. Het aanmaken van een account is volledig gratis. 

Het handelen in de digitale valuta kost vanzelfsprekend wel geld. Bovendien is er ook sprake van transactiekosten. Deze kosten liggen tussen de 0% en de 0,25% van de totale transactiesom.

De hoogte van de transactiekosten hangt weer af van hoeveel euro je in je kas hebt. Je kan daarom het beste uitgaan van het ergste geval en dus van de 0,25% transactiekosten. Zelfs als je daarvan uitgaat is het bedrag dat je aan transactiekosten moet betalen nog altijd niet hoog.

Als je een opname doet vanuit Bitvavo is er ook sprake van kosten. De hoogte van deze opnamekosten is afhankelijk van de cryptocurrency van waar het om gaat. Bij de Bitcoin ligt de hoogte van de opnamekosten vaak zo rond de één euro.

Verder zijn er ook nog kosten waar je rekening mee moet houden waar Bitvavo eigenlijk vrij weinig aan kan doen. Hierbij gaat het om de belastingkosten. Het eigendom en de handel in digitale valuta kan namelijk onderworpen zijn aan belastingheffing. Dit kan dus ook het geval zijn met de valuta waarin je handelt via Bitvavo. Je bent hier echter zelf verantwoordelijk voor en Bitvavo is dus niet aansprakelijk in dit geval. Doe in dat geval dus altijd goed onderzoek naar hoe het zit met de belasting rondom de digitale valuta die je wilt verhandelen.

Ondanks dat je deze vaste kosten hebt is Bitvavo nog altijd één van de goedkoopste exchanges in Nederland.

Valt Bitvavo aan te raden?

Als je nog op zoek bent naar een goede exchange om te kunnen handelen in digitale valuta dan is Bitvavo een plek die zeker aan te raden is. De kosten die je er moet betalen zijn, ten opzichte, van andere exchange-websites vrij laag en zijn de website en de app zijn erg gebruiksvriendelijk.

Laten we zeggen dat ondanks dat er soms wat problemen lijken te zijn met de app, het nog steeds een goede app is om te gebruiken.

De score die de app krijgt met een score van 3,6 uit de vijf haalbare sterren lijkt misschien wat aan de lage kant. Dit is echter nog altijd ruim voldoende en is ook meer dan genoeg reden om de app wél te downloaden. Bovendien is Bitvavo erg veilig om te gebruiken. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat er rare dingen gebeuren met het geld dat jij wil investeren in de digitale valuta of dat er ineens valuta verdwijnen zonder dat jij er geld voor krijgt.

Er kleven echter nog wat nadelen aan het gebruik van Bitvavo:

  • Het aanbod aan digitale valuta ligt wat aan de lage kant.

Bij andere exchanges ligt dit hoger.

  • Het is niet mogelijk om te betalen via PayPal.

Dit is op zich vrij apart, aangezien PayPal best veel gebruikt wordt bij online betalingen.

Ons oordeel is dat de nadelen die aan Bitvavo zitten, niet opwegen tegen alle voordelen die het heeft. Zowel de website als de app van Bitvavo zijn zeer zeker aan te raden als je nog op zoek bent naar een goede exchange voor je digitale valuta.

Bitvavo logo

Maak direct een account aan op Bitavo!

Gratis account!

meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *