Welke aandelen moet ik NU kopen?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

De wereld van beleggen wordt steeds populairder. Waar vroeger vooral zakenmensen zich hiermee bezighielden, is het tegenwoordig steeds meer een onderwerp van alledag. Veel particulieren wagen zich aan beleggen in aandelen, omdat het op de lange termijn erg winstgevend kan zijn.

Maar wat zijn aandelen precies? Kort samengevat is een aandeel een waardepapier dat een aandeelhouder ontvangt wanneer hij geld investeert in een bedrijf. Het is een deel van het eigendomsrecht van een bedrijf. Als aandeelhouder kun je hiermee in meer of mindere mate betrokken zijn bij dat bedrijf.

Soms krijg je ook stemrecht bij belangrijke beslissingen en bij het verdelen van de winst. Gaat het goed met een bedrijf en is er winst, dan krijg je als aandeelhouder vaak dividend uitgekeerd.

Verder kan er ook koerswinst ontstaan wanneer de koers gunstig verandert (stijgt). 

Waarom aandelen kopen?

Het is voor mensen aantrekkelijk om aandelen te kopen, omdat zij graag extra geld willen verdienen door middel van dividend en/of koerswinst. Ook geeft het aanzien, want je wordt voor een deel eigenaar van de onderneming waarvan je aandelen koopt.

Het handige is dat je aandelen op elk gewenst moment (tijdens openingstijden van de beurs) kunt kopen en verkopen. Hierdoor heb je snel beschikking over je geld.

Weet wel dat het belangrijk is om over de juiste kennis en ervaring te beschikken. Je zal je ook moeten verdiepen in het bedrijf of de bedrijven waarin je wilt beleggen.

Bovendien moet je je realiseren dat je je inleg geheel of gedeeltelijk kunt verliezen wanneer het minder goed gaat op de beurs of met een bedrijf. 

Dus waarom kopen mensen aandelen? Voornamelijk omdat de spaarrente bij de bank momenteel erg laag is en alleen nog maar lager wordt. Bovendien wordt de inflatie ieder jaar hoger.

Op dit moment is het zo dat de spaarrente op de bank lager is dan de inflatie, wat betekent dat je spaargeld op den duur steeds minder waard wordt. Je kunt namelijk steeds minder kopen met het geld dat je op je spaarrekening zet, omdat het leven steeds duurder wordt.

Mensen zien hun geld niet graag verdampen. Daarom kopen steeds meer particulieren aandelen en hopen zij op die manier wel winst te maken.

Om je geld te laten groeien moet je nu eenmaal bereid zijn om wat risico te nemen. 

Voordelen van beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan dus veel winst opleveren. Dat hoge rendement is het voornaamste voordeel dat mensen ertoe zet om in actie te komen. Waar spaarrentes tegenwoordig nog maar maximaal 1% zijn, kun je met aandelen soms wel tien keer zoveel rendement behalen.

Ook is beleggen in aandelen een handige manier om een passief inkomen te creëren. Zodra je winst behaalt met je aandelen, kun je die winst opnieuw beleggen. Doe je dit keer op keer, dan verdien je steeds meer geld met je verdiende geld.

Dit zorgt voor een passieve inkomensstroom waar je op de lange termijn een extra pensioenpotje mee kunt opbouwen of de studie van je kind(eren) mee kunt betalen. 

Wist je dat je vermogen altijd beschikbaar is wanneer je in aandelen belegt? Je kunt je aandelen namelijk altijd verkopen en zo bij je geld komen. Het is echter wel rendabeler om je aandelen voor een langere tijd aan te houden.

Tot slot is een voordeel van beleggen het gevoel dat je ervan krijgt. Het is namelijk best wel spannend en kan een enorme kick geven wanneer het goed gaat.

Daarom zien veel mensen beleggen als een hobby waarin zij zich steeds meer kunnen ontwikkelen. 

Nadelen van beleggen in aandelen

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Beleggen kent ook nadelen. Het grootste nadeel is het risico waar we het eerder al over hadden. Je kunt heel veel geld verdienen met beleggen, maar je kunt je inleg ook (deels) verliezen.

Daarom is het verstandig om het risico te spreiden, bijvoorbeeld door niet al je geld op één paard (bedrijf) te zetten. Verspreid je je beleggingen over meerdere bedrijven, dan is de kans minder groot dat je in één keer alles kwijtraakt.

Wil je dit liever uitbesteden, neem dan contact op met een bank of vermogensbeheerder. Zij kunnen dit voor jou doen. 

Verder kost beleggen tijdJe moet je verdiepen in hoe beleggen werkt en in welke bedrijven jou geschikt lijken. Ook is het van belang dat je de trends op de financiële markt in de gaten houdt en op basis daarvan beslissingen maakt over je aandelen.

Daarom kost het ook moeite om te beleggen. Bovendien heb je geduld nodig, want op de lange termijn beleggen is over het algemeen het meest rendabel. 

Nu je wellicht voor jezelf besloten hebt dat aandelen kopen wel iets voor jou kan zijn, rest nog de vraag: welke aandelen moet ik nu kopen? 

Wanneer moet je beleggen?

Om die vraag te beantwoorden, kijken we eerst naar wanneer de beste tijd/dag is om te beleggen. Dit is handig om te weten, omdat je op basis hiervan betere keuzes kunt maken. Onthoud wel: beleggen blijft altijd een risico. Je kunt je nog zo goed inlezen, maar het geeft nooit garantie tot succes.  

De maanden waarin de koersen het meest dalen zijn september, augustus en juni (op die volgorde). Verder is gebleken dat de 10e tot 15e van iedere maand het meest gunstig is om aandelen te kopen.

Midden in de maand dalen de koersen vooral, maar aan het eind van de maand en het begin van een nieuwe maand stijgen deze weer. De allerbeste dag om aandelen te kopen is maandag, want dan dalen de koersen vaak.

Dat komt doordat bedrijven eventueel slecht nieuws vaak aan het eind van de week, in het weekend, publiceren. De gevolgen hiervan zijn op maandag te merken. Koop op maandag en verkoop op vrijdag. Vrijdag is namelijk de dag waarop de meeste aandelen weer stijgen in waarde.  

Is er dan ook nog een perfect uur om te kopen? Rond 12 of 1 uur ’s middags dalen de koersen vaak iets. Doe daar je voordeel mee. Weet dat de koersen bij de opening van de beurs of juist bij het sluiten ervan het hoogst is. Je kunt op die momenten het beste verkopen.  

Welke aandelen nu kopen 2021?

Je weet nu wanneer je het beste kunt kopen en verkopen. Dan rest nog de vraag: Welke aandelen nu kopen? Dit is nooit volledig te voorspellen, maar over het algemeen wordt vrij goed ingeschat welke aandelen er dit jaar nog zullen stijgen. Naar verwachting zijn dat in 2021 aandelen van de volgende bedrijven: 

  1. Nio Inc: Chinese fabrikant van elektrische auto’s (mits de relatie tussen China en de VS niet slechter wordt); 
  2. Amazon: Amerikaans e-commerce bedrijf (is sinds de pandemie alleen nog maar populairder geworden, ook in Nederland); 
  3. Rolls Royce: autofabrikant (zal zich wel eerst weer op het niveau moeten begeven van vóór de pandemie) 
  4. Koninklijke Ahold nv: Nederlands-Belgische multinational in winkelketens zoals Albert Heijn (heeft sinds de pandemie alleen maar extra omzet gedraaid) 
  5. Nvidia: innovatief technologiebedrijf (is sinds 2018 continu aan het stijgen) 

Welke aandelen kopen vandaag? Dat zijn aandelen van bedrijven als Nio Inc, Amazon, Rolls Royce, Koninklijke Ahold nv en Nvidia.  

Extra tips voor beleggen in aandelen

  • Denk bewust na over de bedrijven waarvan je aandelen wilt kopen en verdiep je erin; 
  • Beleggen is vaak pas de moeite waard wanneer je met meer dan €5.000 aan de slag gaat, omdat er anders hoge kosten aan verbonden zijn; 
  • Beleg niet al je spaargeld, maar alleen het geld dat je eventueel kunt missen wanneer het misgaat; 
  • Beleg niet al je geld in één bedrijf, maar spreid je beleggingen; 

Trading Navigator: gratis training over aandelen!

Nu je wat meer weet over beleggen in aandelen en hoe dit werkt, sta je vast te springen om nog meer te leren. Gelukkig voor jou, hebben wij een hele interessante training ontdekt die je gratis kunt volgen! In de Trading Navigator van Harm van Wijk leer je welke aandelen nú koopwaardig zijn.

Waar de training exact over gaat? Dat beschrijft Harm als volgt: “De insider geheimen die elke particuliere belegger kan gebruiken, waarvan professionele beleggers niet willen dat u ze weet.” Zo leert Harm je om rendement te maken met eenvoudige software die hij ontwikkeld heeft en waarvoor je geen kennis of ervaring nodig hebt. Bovendien kun je met €250 al beleggen en een mooi rendement behalen, terwijl je maar 5 minuten van je tijd per week hoeft te investeren. 

Harm van WIjk heeft jarenlang kennis en ervaring opgedaan in de beleggingswereld was adviseur voor verschillende grote bedrijven en banken en wordt gezien als een ware beleggingsexpert. Hij weet daarom heel goed waar hij over praat.

Nu helpt hij jou graag om ook vaardig te worden in beleggen, middels een gratis onlinetraining. Harm toont je de mogelijkheden die op je liggen te wachten, wanneer je besluit om ook aan de slag te gaan. En geloof ons: die zijn eindeloos! Bekijk de gratis training en gun jezelf een kans op meer geld, meer vrijheid en meer geluk. Dat wil toch iedereen?

Zo begin je met investeren in aandelen!

Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal.

Let op! maar 50 plekken beschikbaar.

Aanmelden voor de Gratis training!

 

meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.