Crypto

Cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die cryptografie gebruikt voor beveiliging. Het is gedecentraliseerd en wordt niet bestuurd door een centrale autoriteit zoals een bank of overheid. De populairste cryptocurrency is Bitcoin, maar er zijn honderden andere soorten zoals Ethereum, Litecoin en Ripple.

Cryptocurrency is geen fysiek geld zoals dollars. Het is digitaal geld dat je alleen online kunt verhandelen. Een blockchain is een database die alle transacties met een bepaalde crypto bijhoudt. Dit zorgt ervoor dat crypto veilig is.

Sommige mensen gebruiken crypto (een soort geld) als investering. Anderen gebruiken het om online dingen te kopen of geld naar andere mensen te sturen. Crypto wordt niet bestuurd door een centrale autoriteit, dus kan het worden gebruikt voor privé of geheime transacties.

Crypto is iets ingewikkelds. Je moet er meer over leren voordat je het gaat kopen of verkopen. Dingen om over na te denken zijn onder andere hoe de prijzen veel op en neer gaan, regels die gemaakt kunnen worden, en of het veilig is.

Ook word crypto gebruikt om te traden. Mensen hebben hier een fulltime baan van gemaakt. Als je traden onder de knie hebt dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Navigeer via de knoppen hieronder naar de verschillende onderwerpen.