PI Network wat is het? en hoe werkt het?

Wij zoeken het voor je uit!

PI Network, wat is dat nou? Je zal er vast een keer van gehoord hebben. Is het een scam of is het veilig te gebruiken?

Pi is een digitale valuta, of zo zien ze het zelf. Het is een beginnende munt die nog niet op het mainnet is geïntroduceerd. De munt is nog niks waard en zit nog in de eerste fase. Op dit moment kun je gratis pi minen doormiddel van je telefoon zonder dat dit je batterij kost. Je kan alleen beginnen als je wordt uitgenodigd door iemand die al bezig is. Maar niet getreurd ik heb onder aan deze pagina een link staan waardoor jij ook kunt beginnen met minen.

Of pi network een scam is of niet is moeilijk te zeggen. De site zelf zegt natuurlijk van niet. Zij geven aan dat het een oprechte poging is van een groep Stanford afgestudeerde om de normale mens meer toegang te geven tot de crypto wereld.

Wat is PI Network en waar staat het voor?

Wat is PI Network nou precies? PI Network wil graag een digitale munt worden die gebruikt wordt over de hele wereld. Of terwijl een Crypto currency waarbij transacties sneller gaan en de tussenpersoon geëlimineerd wordt, denk bijvoorbeeld aan je bank. Ze zitten in de beginfase en zijn opzoek naar mensen die PI willen minen.

PI is opgericht door 3 studenten uit Stanford Hun missie luid:

“Build a cryptocurrency and smart contracts platform secured and operated by everyday people”

Vertaald staat er:

“Het bouwen van een cryptocurrency en smart contracts platform, beveiligd en bestuurd door middel class mensen”

Zoals bekend is wordt de Bitcoin en populaire andere ALT coins gedomineerd door de high class ook wel de rijke mensen. PI Network wil ervoor zorgen dat crypto valuta ook beschikbaar wordt voor de wat minder rijke mensen.

Hoe werkt PI Network?

Nu je weet wat PI Network doet en waarom ze het doen. Maar hoe werkt het nou precies? Om te beginnen moet je de PI app downloaden. Zodra je dat gedaan hebt zal de app om een uitnodigingscode vragen. Die zal ik onder aan de pagina met jullie delen.

Dan zal de app vragen om een account aan te maken en jezelf te verifiëren. Wanneer je dat gedaan hebt kun je beginnen met minen. Je moet elke 24 uur terugkomen om op een knopje te drukken. Dit zodat ze weten dat je geen robot bent maar een echt persoon.

Het minen loopt via een cloud server. En omdat dit via een server loopt kost het geen batterij of rekenkracht van jouw telefoon.

Is PI Network een scam?

Helaas kan ik niet met zekerheid zeggen of het een scam is of niet. Er zijn veel mensen die denken dat het een scam is maar echt bewijs heeft niemand.

Mensen denken voornamelijk dat PI Network hun data verkopen aan derde. Zelf zeggen ze dat, dat absoluut niet waar is. Maar goed dit komt van hun zelf.

Zelf denk ik dat het wel meevalt, Facebook verkoopt ook informatie aan derde. En dat is het grootste sociaal media platform op dit moment.

Desondanks zijn er ook heel veel mensen wel positief. Op moment van schrijven zijn er al 14 miljoen mensen aangesloten aan het netwerk en PI aan het minen.

Halving van PI Network

Halving? Wat betekent dat? Halving is een gebeurtenis waarbij de beloning van miners halveert. Miners krijgen dan minder PI.

Daardoor kan de koers stijgen mits de vraag hoog blijft. Het blijft halveren totdat het 0 PI bereikt.

De halving bij PI wordt bepaald door het aantal gebruikers en zal 0 bereiken bij 1 biljoen gebruikers. Op moment van schrijven heeft PI 14 miljoen gebruikers. Dus wees er snel bij!

Roadmap van PI

Om het eindresultaat te bereiken volgen ze een zogenaamde Roadmap. Deze is onderverdeelt in 3 fases

  • Fase 1: Ontwerp, verdeling, vertrouwen
  • Fase 2: Testnet
  • Fase 3: Mainnet

Fase 1: Ontwerp, verdeling, vertrouwen

De eerste fase wordt gebruikt om het ontwerp goed uit te werken. Zowel grafisch als technisch.

Daarnaast moet de app ook onderling verdeelt gaan worden. Doormiddel van een invite code. Je kan niet zomaar de app downloaden van internet en beginnen je moet uitgenodigd worden.

En er moet vertrouwen gewekt worden. Zodat mensen wat minder snel sceptisch worden.

Fase 2: Testnet

In deze fase lanceren ze de Node software. Wat is een node?

Een node is een computer die verbinding maakt met een crypto currency netwerk. Een node controleert de betrouwbaarheid van een transactie.

Deze computers zorgen ervoor dat online betalingen veilig kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast worden alle details getest ze laten niks aan toeval over. Zodat ze soepel kunnen overgaan op Fase 3.

Fase 3: Mainnet

Hier wordt het officiële Mainnet van PI Network gelanceerd. Dit wordt pas gedaan als alles goed getest is.

Hier word je account gecontroleerd op echtheid en als je iets niet goed hebt staan zal je account worden verwijderd.

Dit zodat alleen echte personen overgaan en kunnen beginnen met handelen in PI. In deze fase kan PI ingewisseld worden voor valuta zoals de Euro of Dollar.

Wat wordt PI nou waard?

De voorspellingen lopen echt alle kanten op. Dus echt een vast bedrag opnoemen kan ik niet.

Wel denk ik dat het pas waarde heeft rond 2025 en dat het eerst nog een paar zware jaren zal hebben. Als het dezelfde groei als Bitcoin zal hebben is PI 174,85 Dollar waard rond 2025.

Conclusie

PI Network is een nieuwe digitale munt wat op dit moment nog niks waard is maar waar veel potentie in zit. Ik snap als je denkt, dit is een scam, En dat is goed mogelijk maar het idee om gratis te kunnen minen en dat over een paar jaar te innen is heel verleidelijk. En klinkt zelfs een beetje als gratis geld.

Zelf ben ik er wel mee begonnen. Het kost je weinig tot geen tijd en we zien wel waar het schip strandt. De claim dat ze informatie verkopen doet mij weinig. Los of het waar is of niet, ze zeggen zelf van niet, al hecht ik aan die informatie die ik weg geef weinig waarde.

Al met al een leuk concept eenvoudig crypto minen waar iedereen aan kan meedoen. En wie weet houden we er een leuk zak centje aan over.

Beginnen met PI?

Dat kan klik op de onderstaande knop, download de app en gebruik de uitnodegingscode om te beginnen.

Uitnodegingscode = Jesper60

Download snel de app en begin met minen!

Wees er snel bij voor je het weet is er weer een nieuwe halving!

krijg de app hier!

Meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *