De nieuwe crypto munten van 2022 die je in de gaten moet houden!

Wij zoeken het voor je uit!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Je kunt er niet meer omheen: crypto is booming! Na het wisselende succes van Bitcoin is er nu een redelijke stabiliteit behaald voor de originele digitale valuta en de koers staat hoger dan ooit. Nu is natuurlijk de vraag: wat is de nieuwe Bitcoin voor het komende jaar? Sinds het ontstaan van cryptocurrency zijn er al vele nieuwe valuta bijgekomen. In dit artikel vertellen we je alles over het nieuws in de cryptowereld. Dus lees verder voor het overzicht nieuwe crypto munten 2022!

Nieuwe cryptomunten 2022

Ben jij al actief in de cryptowereld? Dan moet je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Sinds de opkomst van Bitcoin is er al zoveel veranderd en de markt blijft enorm groeien. Niet alleen met traditionele cryptovaluta, maar ook met geheel nieuwe ideeën zoals NFTs en Metaverse. Ook is te merken dat crypto steeds meer aandacht krijgt van het grote publiek. Dat betekent dat er meer vertrouwen komt in cryptovaluta, wat de waarde doet stijgen. Veel mensen vragen zich nu af of ze het beste cryptomunten lange termijn of korte termijn in de gaten kunnen houden.

Ook als er nieuwe crypto munten op de markt komen, heeft dit invloed op de waarde van bestaande cryptocurrencies. Beleggers zijn altijd op zoek naar welke munt de nieuwe Bitcoin zal worden, omdat dit nog steeds het grote voorbeeld is. Toch zijn nieuwe munten bijna niet meer te vergelijken met de originele cryptocurrency. Dat komt doordat de technologie erachter anders is en omdat de digitale wereld eromheen niet meer hetzelfde is als toen Bitcoin werd gelanceerd. Ook dit jaar zijn er al enkele grote veranderingen geweest en er staat nog genoeg te gebeuren. Laten we daarom kijken naar wat deze nieuwe cryptomunten 2022 gaan brengen!

bitcoin chard

Bitcoinkiller: wat is de nieuwe Bitcoin?

Wanneer er nieuwe crypto munten op de markt komen, rijst de vraag al snel: is dit de zogeheten ‘Bitcoinkiller’? De munt die groter zal worden dan Bitcoin? Het is zeker zo dat er snellere, nieuwere initiatieven zijn die meer zijn toegespitst op gebruik in de huidige digitale wereld. Tegelijkertijd is er onder gebruikers genoeg tijd geweest om vertrouwen te krijgen in Bitcoin. Zo staat het betalen met Bitcoin ook wel synoniem aan het gebruik van cryptocurrency. En dit, terwijl er tegenwoordig zo veel nieuwe spelers op de markt zijn. Bitcoin is lang niet meer de enige coin.

Zit er tussen de nieuwe cryptomunten 2022 een nieuwe Bitcoin munt? Sommigen denken dat Bitcoin dit jaar nog van de troon gestoten zal worden, terwijl de koers hoger is dan ooit. Analisten en beleggers zullen al gauw roepen dat het om de nieuwe Bitcoin gaat wanneer ze enthousiast zijn over een nieuwe cryptovaluta. Critici vinden echter dat er vooral veel wordt geprobeerd, maar dat er nog niets is dat even stabiel is als Bitcoin. Daarnaast vinden zij het schadelijk voor de markt dat er zoveel nieuwe projecten zijn, zonder dat er vertrouwen en stabiliteit gecreëerd wordt.  

Dus wat is de nieuwe bitcoin die dit jaar nog de grootste kan worden? Daarvoor kun je beter kijken naar crypto die al redelijk stabiel is en in 2022 Bitcoin voorbij kan streven. Een nieuwe cryptovaluta is daar hoogstwaarschijnlijk niet toe in staat, simpelweg omdat er nog niet voldoende vertrouwen in de markt is. Als nieuwe Bitcoin munt wordt vaak Ethereum of Cardano genoemd. Deze crypto bestaan al langer en ze zijn te koop bij de meeste crypto exchanges. Dat betekent dat ze voor een groot publiek te gebruiken zijn, iets wat bij redelijk nieuwe altcoins en memecoins niet het geval is.

Nieuwe Bitcoin: de opkomst van altcoins

Bitcoin heeft lange tijd nauwelijks een concurrent gekend, maar makers van nieuwe crypto munten hebben zeker geprobeerd een digitale valuta te creëren met een beter ontwerp dan de Bitcoin. Alle cryptocurrency die geen Bitcoin is, staat bekend als altcoin: alternative coin. Binnen altcoin is er nog een aparte stroming van Memecoins. Memecoins zijn gebaseerd op internetgrappen en kunnen daarom overkomen als onbetrouwbare valuta. Maar als je naar DogeCoin kijkt, weet je al dat je deze vorm van crypto zeker niet moet onderschatten. DogeCoin begon namelijk ook als een grap, maar is tegenwoordig een serieuze speler in de cryptowereld. De nieuwe cryptomunten 2022 zijn een mix van Memecoins, Metacoins en NFT-coins.

Zit de nieuwe Bitcoin ertussen? Dat weet niemand, maar er zijn nu zoveel spelers op de crypto markt dat de concurrentie enorm is. Het zal niet eenvoudig zijn om zomaar een nieuwe soort Bitcoin te introduceren en direct al zo groot te laten worden. Kijk bijvoorbeeld naar Ethereum en Cardano. Die zijn al jaren bezig met hun opmars, maar zijn er nog niet in geslaagd groter te worden dan Bitcoin.

Misschien moet er daarom niet gekeken worden naar een nieuwe Bitcoin munt, maar simpelweg naar de ontwikkelingen rondom bestaande crypto.

Dogecoin

Veelbelovende nieuwe crypto munten

De nieuwe crypto munten die gelanceerd worden zijn niet allemaal van goede kwaliteit. Dit kan je afleiden uit het team dat achter een cryptomunt zit, want dit zijn degenen die er voor zorgen dat de technologie op orde is. Toch zitten er tussen nieuwe cryptomunten 2022 ook projecten met veel potentie. Voorlopig zijn deze valuta nog niet zo groot, omdat ze moeilijker toegankelijk zijn. Als er een nieuwe bitcoin tussen zit, zal dit pas blijken wanneer de nieuwkomer op Nederlandse en internationale exchanges terug te vinden is. Tot die tijd zal je een nieuwe cryptocurrency alleen direct via de website kunnen krijgen en alleen kunnen gebruiken binnen producten van de maker.

ApeCoin: NFT-gebaseerde nieuwkomer

De meest gehypete onder de nieuwe crypto munten is voorlopig toch wel ApeCoin. Na het succes van het NFT-project Bored Apes kon een eigen cryptomunt niet uitblijven. ApeCoin is dus een cryptomunt die is voortgekomen uit een NFT-project. Is het de nieuwe Bitcoin te noemen? De ApeCoin is vooral bedoeld als betaalmiddel binnen de producten van maker YugaLabs. Hierbij moet je denken aan online games waarbinnen je aankopen kunt doen.

Bluzelle: Veilige dataopslag

Bluzelle is in februari 2022 gelanceerd en heeft samenwerkingen met verschillende grote spelers in de markt. De meeste nieuwe crypto munten krijgen dit niet zo snel voor elkaar. Dit is waarschijnlijk te danken aan de gedachte achter deze valuta: veilige opslag voor al je digitale documenten. Dat hebben ze gecombineerd met een eigen token, waarmee transacties uitgevoerd kunnen worden. Dat maakt Bluzelle een interessante valuta om in de gaten te houden onder de nieuwe cryptomunten 2022.

Sandbox: Metacoin voor de toekomst

The Sandbox is een virtuele wereld waar SAND-tokens het betaalmiddel zijn. Deze currency is ontstaan binnen een platform en is sindsdien zo gegroeid dat hij ook daarbuiten interessant is. SAND bestaat al wat langer en valt officieel dus niet onder nieuwe cryptomunten 2022, maar omdat de Metaverse sinds kort veel aandacht krijgt vinden we deze Metacoin toch het vermelden waard. We verwachten dat dit concept door andere partijen ook toegepast zal worden, waarmee nog meer nieuwe crypto op de markt komt.

De voordelen van nieuwe crypto munten

Heeft het wel zin om te kijken naar de meest recente projecten of is het verstandiger om in te zetten op stabiele crypto zoals Bitcoin? Wij zetten de voordelen van nieuwe crypto munten voor je op een rijtje:

  • Je kan vroeg investeren en misschien zit de nieuwe Bitcoin er wel tussen;
  • Het houdt de aanbieders van crypto scherp, omdat er serieuze concurrentie is;
  • Tussen de nieuwe cryptomunten 2022 zitten ontzettend vernieuwende projecten.

De nadelen van nieuwe crypto munten

Niet iedereen is enthousiast over de razendsnelle ontwikkelingen die zorgen voor een groot aanbod van crypto. Hier volgen de nadelen van de nieuwe crypto munten die nu op de markt te vinden zijn:

  • Het is moeilijk in te schatten of een nieuwe crypto aanslaat;
  • Een nieuwe munt heeft nog geen stabiliteit;
  • Je zal altijd via een online omweg moeten betalen en geen fysiek geld in handen hebben.

Meest gestelde vragen over nieuwe crypto munten

Heb je nog vragen over nieuwe crypto munten? Hieronder vind je de meest gestelde vragen op een rij.

1. Wat is de nieuwe Bitcoin munt?

Gezien de grootte en het vertrouwen in Bitcoin, is het moeilijk te zeggen of er een nieuwe Bitcoin munt zit tussen de jongste spelers op de markt. Momenteel zijn Ethereum en Cardano flink aan het groeien en dat zouden nieuwe munten ook zeker kunnen doen. Met de invloed van de Metaverse en NFT’s is er heel veel mogelijk!

2. Wat is de beste nieuwe crypto munt 2022?

Het is niet te zeggen welke nieuwe crypto munt 2022 een succes zal worden. In welke nieuwe crypto munten je wilt investeren is dan ook je eigen keuze. Een goede strategie is om het actuele nieuws rondom crypto in de gaten te houden.

3. Waar kan ik nieuwe crypto munten kopen?

Nieuwe crypto munten zijn meestal nog niet beschikbaar op de gebruikelijke exchanges als Bitvavo en Binance. Voor echt nieuwe projecten moet je naar de website van de nieuwe crypto gaan en daar je aankoop doen.

Crypto cursus!

Wil je meer weten over crypto? En wil je weten hoe je er nou geld mee kunt verdienen?

Meld je dan snel aan bij deze gratis! bitcoin training.

Schrijf je snel in voor de gratis bitcoin training.

De plekken zijn telkens beperkt beschikbaar. Je moet er dus snel bij zijn!

Gratis inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *