Hoeveel bitcoins zijn er nog te koop?

Wij zoeken het voor je uit!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Bitcoin

Bitcoin is niet meer weg te denken uit deze tijd. Deze cryptomunt heeft het een populariteit gewonnen en staat nog altijd ver bovenaan de lijst met populaire cryptomunten.

Toch hebben veel mensen het idee dat het al geen zin meer heeft om in te stappen. Zij zijn bang dat de Bitcoin markt al verzadigd is. Wij hebben ontdekt dat dat nog niet het geval is.

Onze bevindingen hebben wij in dit artikel verwerkt, zodat jij onder andere antwoord krijgt op de vraag ‘hoeveel bitcoins zijn er nog?’. Lees maar mee! 

Waarom bitcoin kopen?

Waarom bitcoins kopen? Dat heeft meerdere redenen. Laten we vooropstellen dat het dé manier van online geld verdienen is, die momenteel het populairst is. Als je mensen vraagt in welke cryptomunt(en) zij investeren, is het antwoord 9 van de 10 keer ‘bitcoin’.

Toch is deze cryptomunt al een tijdje bekend en vragen steeds meer mensen zich af hoelang hij nog aan de top blijft staan. Hoogt tijd om daar dieper in te duiken. Laten we beginnen bij het begin en vertellen waarom mensen in eerste instantie bitcoin munten kopen. 

✅ Bitcoin is uniek, want er wordt slechts een beperkte hoeveelheid van gemaakt; 

✅ Beleggen in Bitcoin levert (vaak) meer op dan wanneer je je geld op je spaarrekening bij de bank laat staan; 

✅ Als je geld over hebt, dan kan het enorm gunstig zijn om dit geld te beleggen en het zo sneller te laten groeien. Let op: beleg alleen met geld dat je kunt missen; 

✅ Het is de grootste cryptomunt die ook de hoogste koerswaarde(s) heeft gekend; 

✅ Er komt strengere regelgeving, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat bitcoin een wettig betaalmiddel wordt. Zodra dat gebeurt, zal de waarde naar verwachting enorm stijgen; 

✅ Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat we door cryptomunten sneller naar een duurzame en meer groene wereld gaan, waardoor meer partijen willen instappen en de koers omhoog zal gaan. Wanneer je dan in het bezit bent van bitcoin, zal dit snel meer waard worden. 

Koop bitcoin

Waarom juist geen bitcoin kopen?

Er zijn ook argumenten aan te dragen om juist geen bitcoin te kopen. Die hebben voornamelijk te maken met de onzekerheid van de markt en de invloed op het milieu.

Natuurlijk moet ieder voor zich bepalen of hij/zij het de moeite waard vindt om met bitcoin aan de slag te gaan. Hier volgen in elk geval een aantal redenen om dit niet te doen:  

❌ De koers blijft altijd in beweging en is daardoor nooit exact te voorspellen; 

❌ Bitcoin is op dit moment nog steeds geen wettig betaalmiddel. Zolang het geen wettig betaalmiddel wordt, kun je er nog niet heel veel mee. Dan blijft het puur een cryptomunt die je kunt kopen en verkopen en waarvan alleen de opbrengst waardevol is. Dit houdt veel mensen tegen om te investeren in bitcoin; 

❌ Het minen van bitcoin munten kost veel energie. Er worden zware computers gebruikt om bitcoin te beheren en de transacties te controleren. Daardoor gebruikt men er heel veel stroom voor en dat is in strijd met de duurzaamheidsdoelen die veel bedrijven en particulieren hebben. 

 
Dit maakt bitcoin uniek

Ben je nog steeds geïnteresseerd in investeren in bitcoin? Lees dan vooral verder. Bitcoin is namelijk uniek. Dat komt doordat er slechts een beperkte hoeveelheid van gemaakt wordt. Bitcoin maken wordt ook wel minen genoemd.

De limiet van bitcoin staat op 21 miljoen. Dat betekent dat – wanneer die bitcoin munten allemaal gemaakt zijn – Bitcoin ermee zal stoppen. Naar verwachting wordt de laatste bitcoin munt in 2140 gemined. Hoewel het jaar 2140 nog ver weg lijkt, wordt de limiet sneller bereikt dan gedacht.

Het antwoord op de vraag ‘hoeveel bitcoins zijn er gemaakt’ kan dan ook snel gegeven worden. 

Hoeveel bitcoins zijn er gemaakt? 

Op dit moment zijn er al 18 miljoen bitcoins in omloop. Om die 21 miljoen te bereiken, zullen er nog 3 miljoen bijkomen. Daarna houdt het op. Toch zijn niet al die 18 miljoen bitcoins actief in omloop.

Wanneer iemand zijn of haar wallet wachtwoord kwijtraakt, kunnen de bitcoins die erin zitten nooit meer vrijgegeven worden. Daardoor zijn er al tal van bitcoins verloren gegaan. Het is ook mogelijk om bitcoins te verbranden met bepaalde software. Dan vernietig je je bitcoins en kan niemand er ooit nog gebruik van maken.

Dus hoeveel bitcoins zijn er? Officieel 18 miljoen, maar in werkelijkheid ligt het aantal actieve bitcoins een stuk lager. 

Stapel bitcoin

Hoeveel bitcoins zijn er nog te koop?

Hoeveel bitcoins zijn er nog over? En hoeveel bitcoins zijn er nog te koop? Dat weten we niet precies. Wel weten we dat er nog ongeveer 3 miljoen bijgemaakt zullen worden. En hoe sneller we het totale aantal van 21 miljoen bitcoins bereiken, hoe harder de vraag én de prijs ervan zullen stijgen.

Bij schaarste raken mensen vaak extra geïnteresseerd. Anders dan bij fysiek geld, zoals de Euro, wordt bitcoin dus niet eeuwig bijgemaakt. Dat komt doordat er geen centrale bank in het spel is die dit in handen heeft. Dat is met fysiek geld wel het geval. 

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Hieronder vind je de meest gestelde vragen die mensen over bitcoin (en de toekomst ervan) hebben. Staat jouw vraag er niet tussen, laat hem dan in een reactie achter! 

Hoe wordt de limiet van bitcoin bepaald?

De oprichter van bitcoin, Satoshi Nakamato uit Japan, is geen fan van het originele geldstelsel en heeft daarom een limiet van 21 miljoen bitcoin bepaald. Dit is voor iedereen in de bitcoin wereld duidelijk en bekend. Niemand kan daardoor zomaar beslissen om meer bitcoins te minen. Op is op. 

Het tempo waarmee bitcoin gemined wordt., halveert elke vier jaar. Daardoor worden er door de jaren heen steeds minder bitcoin munten gemaakt. Men verwacht dat de limiet bereikt wordt in het jaar 2140. 

Wat is de verwachting voor bitcoin na 2140?

Heel eerlijk? Dat weet eigenlijk niemand. De ontwikkelingen rondom deze cryptomunt gaan ontzettend snel, dus niemand weet zeker wat er na 2140 zal gebeuren. Hoeveel bitcoins zijn er nog te koop na die tijd? En zijn ze überhaupt nog wel verkrijgbaar? Experts speculeren uiteraard wel.

Zo denken sommige mensen dat de transactiekosten zullen stijgen na 2140. Toch kan het ook anders uitpakken, wanneer de transacties buiten de blockchain plaatsvinden als het Lightning Netwerk verder ontwikkeld wordt. 

Bitcoin met markt app

Waar kan ik bitcoin kopen?

Wil je instappen nu bitcoin nog in opmars is en de limiet nog niet bereikt is? Je kunt bitcoin (en andere cryptomunten) kopen via verschillende platforms. Wij maken graag gebruik van Bitvavo. Daarom hebben wij een uitgebreide Bitvavo review geschreven waarin we alles vertellen over dit platform.

Neem gerust een kijkje en ontdek alles over de grootste én goedkoopste exchange van Nederland. Bitvavo is een betrouwbaar platform dat gebruikt wordt door beginners en gevorderden. Dankzij de verschillende soorten interface kan iedereen er zijn of haar weg vinden! 

Waar kan ik over bitcoin leren?

Wil je liever eerst meer leren over bitcoin, voordat je ermee aan de slag gaat? Spring niet zomaar in het diepe, maar laat je goed informeren. Bijvoorbeeld door Madelon Vos, de bitcoin koningin van Nederland. Eerder schreven wij een Madelon Vos review, waarin we al haar cursussen bespreken.

Het aanbod van Madelon is enorm en het is geschikt voor iedereen. Zo kun je starten met de basiscursus, als je nog een beginner bent. Heb je meer ervaring en wil je je kennis over de wereld van bitcoin simpelweg verbreden?

Dan kun je een cursus kiezen die voor gevorderde beleggers bedoeld is. Wil je direct aan de slag? Hier kun je alles leren over investeren in Bitcoin. 

Ben je bang dat jij niet voldoende kennis, ervaring of kapitaal hebt om aan de slag te gaan met Bitcoin? Geen zorgen, want er is nog een training die je kunt volgen.

In slechts 1,5 uur van je tijd leer je welke cryptomunt de potentie heeft om 100 keer in waarde te stijgen, hoe je voor €1 je eerste cryptomunt koopt, met welke strategie je geld gaat verdienen en hoe je zelf de beste cryptomunten ontdekt. Ook begrijp je na deze training precies hoe Bitcoin en andere crypto werken. En dat is wat je wilt, toch? 

Derek Westra en Patrick Suiker zijn ware bitcoin experts. In hun training kun je alles leren over Bitcoin en andere cryptomunten. Helemaal gratis bovendien! Onze uitgebreide Crypto Masterclass review zal je gauw genoeg overtuigen van het succes van deze gratis online training. Wij weten in elk geval dat je er geen spijt van krijgt wanneer je deze masterclass volgt! 

Schrijf je snel in voor de gratis bitcoin training.

De plekken zijn telkens beperkt beschikbaar. Je moet er dus snel bij zijn!

Gratis inschrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *