Hoe en waar kan ik Bitcoin kopen?

Behaal na vandaag hoge rendementen met Bitcoin!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Ben je benieuwd naar Bitcoin en hoe je ermee aan de slag kunt gaan? Als beginner heb je vast veel vragen. Waar Bitcoin kopen? Hoe Bitcoin kopen? Je weet waarschijnlijk nog lang niet alles (en dat is heel begrijpelijk). Maar wat je in elk geval wilt weten is wat Bitcoin precies is, hoe Bitcoin kopen en waar Bitcoin kopen. Geen zorgen, want dat hebben wij allemaal voor je beschreven in dit artikel. Na het lezen van dit artikel ben je er helemaal klaar voor om ook rendement te behalen met Bitcoin!

Koop voordelig Bitcoin bij de goedkoopste broker van Nederland!

Volg de GRATIS Bitcoin training om alles te leren over Bitcoin!

Hoe Bitcoin kopen?

In principe kun je op verschillende manieren aan Bitcoins komen en hoef je ze niet per se zelf te kopen. Je kunt ze ook accepteren als betaalmiddel voor diensten of goederen die jij aan iemand verkoopt. Of misschien staat jouw werkgever ervoor open dat jij (een deel van) je salaris in Bitcoin ontvangt. Zijn die opties toch niet aan jou besteedt, dan kun je Bitcoins gewoon kopen. De enige voorwaarde is dat je geld moet hebben om Bitcoin te kunnen kopen, maar dat spreekt voor zich. Maar hoe kan ik Bitcoin kopen?  

Ken je iemand die Bitcoins heeft en die ze wil verkopen? Dan kun jij in euro’s aan diegene betalen wanneer de ander jou de Bitcoins stuurt. Houd er rekening mee dat je een wallet nodig hebt om Bitcoin te kunnen ontvangen. Ken je niemand die zijn of haar Bitcoin wil verkopen? Dan kun je eventueel een broker benaderen. Een broker is een instantie die het mogelijk maakt voor particulieren om in Bitcoin te handelen via een platform.  

Fysieke bitcoin

Waar Bitcoin kopen?

Er zijn twee manieren om Bitcoin te kopen. In de eerste plaats zou je Bitcoins kunnen kopen bij een online wisselkantoor. Het is daar eenvoudig om te kopen en te verkopen, want je kunt er met iDeal betalen. Daardoor wordt Bitcoin toegankelijk voor iedereen met een bankrekening. Toch worden er vrij hoge transactiekosten gerekend wanneer je het op deze manier doet. En als het identificatieproces langer duurt, kun je niet direct starten. Dat zijn nadelen die Bitcoin kopen via een online wisselkantoor toch wat minder aantrekkelijk maken. 

Een andere mogelijkheid is Bitcoin kopen bij een exchange of ruilbeurs. Zo’n exchange biedt zelf geen cryptomunten aan, maar brengt kopers en verkopers bij elkaar. Daarvoor wil de exchange wel betaald worden. Het is immers een service die geleverd wordt. Traden via een exchange is relatief gezien goedkoper dan Bitcoin kopen bij een online wisselkantoor en je hebt de keuze uit meerdere cryptomunten. Daardoor is het voor heel veel mensen interessant. Houd er wel rekening mee dat dit proces wat ingewikkelder en daardoor ook uitdagender is. Ook is het minder anoniem dan via een wisselkantoor. Een exchange wil namelijk vaak veel informatie van je hebben. Zo kan het voorkomen dat je een kopie van je identiteitsbewijs moet uploaden om te kunnen starten. Niet iedereen voelt zich daar prettig bij. 

Hoe Bitcoin kopen bij Bitvavo

Zoals we al even kort benoemden kun je ook een broker inschakelen wanneer je met Bitcoin aan de slag wilt. Een broker stelt een platform beschikbaar waar particulieren lid van kunnen worden en waar zij Bitcoin kunnen kopen en verkopen. Een voorbeeld van een betrouwbare broker is Bitvavo! 

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale munten bij Bitvavo. Het is de grootste exchange van Nederland en dat is niet geheel zonder reden. Bitvavo is populair vanwege de transparante en lage (transactie)kosten, de mogelijkheid tot een directe bankoverschrijving en omdat Bitvavo voldoet aan alle relevante wetgeving en geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank en de KvK. Al ruim een miljoen mensen maken gebruik van Bitvavo. Neem zeker een kijkje op de website van Bitvavo als je er meer over wilt weten. 

Aan de slag met Bitcoin in de GRATIS Crypto Masterclass cursus!

Heb je het idee dat er voor jou nog veel te leren valt over Bitcoin en andere cryptomunten? Het is verstandig om je er eerst helemaal in te verdiepen. Dan weet je beter waar je aan toe bent en kun je meer verstandige besluiten maken. Ben je er klaar voor om dat allemaal te leren? Dan kunnen wij de Crypto Masterclass adviseren. Deze GRATIS online Bitcoin training leert je zonder kennis, ervaring of kapitaal hoe je succesvol in Bitcoin kunt handelen. Zo zal je tijdens deze training je eerste cryptomunt voor €1 kopen, ontdek je met welke strategie je geld kunt verdienen en leer je precies hoe Bitcoin en andere cryptovaluta werken. Ook wordt er gefocust op welke sleeping giant er is ontdekt en zal je zelf leren hoe je de beste en meest winstgevende cryptomunten kunt spotten!  

De Crypto Masterclass is helemaal gratis en duurt 1,5 uur. Bovendien krijg je er drie gratis e-books bij:  

  • De Crypto Mastergids; 

  • De 7 beste manieren om online geld te verdienen;  

  • 10 Interessante redenen om te leren over crypto. 

Reserveer vandaag nog jouw plek in de Crypto Masterclass training. Derek en Patrick (de oprichters) hebben zoveel kennis en ervaring, dat je zeker veel van hen kunt leren. Zij hebben de pieken én de dalen meegemaakt en gingen van €10.000 per uur winst naar €50.000 verlies door een hack. Al hun ervaring en kennis hebben zij gebundeld en delen zij gratis met jou in deze Bitcoin training. Zo hoef jij de fouten die zij gemaakt hebben niet te maken en kun je met de juiste kennis en tools aan de slag gaan. Want geld verdienen en winst maken is uiteindelijk wat je wilt, toch? 

De meest gestelde vragen over Bitcoin en crypto

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Bitcoin of andere digitale valuta? We hebben de meest gestelde vragen alvast op een rijtje gezet. Wordt jouw vraag hiermee niet beantwoord? Laat dan in een reactie onder dit artikel weten waar jij nog mee zit. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord! 

Wat is Bitcoin?

Wanneer we denken aan een betaalmiddel, denken we vrijwel direct aan geld. Maar tegenwoordig zijn er meerdere betaalvormen beschikbaar. Zo is de Bitcoin als digitale valuta ontstaan. Deze munt kent geen fysieke vorm, maar alleen een digitale vorm en is gedecentraliseerd. Dit houdt in dat de transacties plaatsvinden zonder tussenkomst van een bank of andere partij. Alle transacties worden uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers. 

Bitcoin is ontstaan door een stijgende vraag naar een nieuw digitaal betaalmiddel. Dit komt gedeeltelijk door het groeiende aantal online banktransacties, maar ook doordat er steeds meer wantrouwen was richting banken, in verband met de crisis in 2008. Wanneer een online betaalmiddel kan bestaan zonder tussenkomst van een derde partij, kan dit langer voortbestaan. Steeds meer mensen gaan Bitcoin als digitaal betaalmiddel gebruiken om van persoon naar persoon waarde over te maken. 

Hoe kan Bitcoin bestaan?

Om iets beter te begrijpen hoe Bitcoin in elkaar steekt, bespreken we kort het netwerk erachter. Alle Bitcoin transacties die worden uitgevoerd, worden vastgelegd in zogenoemde blocks. Wanneer er veel transacties hebben plaatsgevonden, zijn er meerdere blocks ontstaan. Die vormen samen een ketting, de blockchain. Dit is een chronologische ketting van transactiedata die zijn vastgelegd. Een soort database, dus.  

Over de hele wereld bestaan duizenden computers die een kopie bewaren van die transacties. Dat is nodig om te controleren of nieuwe transacties geldig zijn, maar ook om te voorkomen dat het netwerk van Bitcoin door een cyberaanval kan worden platgelegd. Dan zullen namelijk al die kopieën wereldwijd op exact hetzelfde moment vernietigd moeten worden. Dat is vrijwel onmogelijk! Daarom is het een veilig digitaal ruilmiddel. 

Welke cryptomunten zijn het beste?

Op nummer één staat Bitcoin, maar andere cryptomunten die het heel goed doen zijn Ethereum, Ripple, Cardano en Dogecoin. Vrijwel alle cryptomunten vertonen overeenkomsten met Bitcoin, behalve dat Bitcoin absoluut schaars is. Dat maakt Bitcoin zo waardevol.

Bitcoin wallet

Kunnen al mijn cryptomunten in één wallet?

Nee. Wanneer je verschillende cryptomunten koopt, zullen die elk hun eigen wallet (digitale portemonnee) nodig hebben. Alle Bitcoins kunnen in één wallet, maar wanneer je bijvoorbeeld ook in Ripple gaat traden, moet je daarvoor een aparte wallet openen. 

Wat is de verwachting van Bitcoin?

In principe ziet het ernaar uit dat de waarde van Bitcoin nog wel een tijd blijft stijgen. Er stappen steeds meer bedrijven en investeerders in en dat is een goed teken. Wat de Bitcoin verwachting voor het komende jaar zal zijn, blijft speculeren. Toch zijn de verwachtingen hoog en is de Bitcoin markt nog relatief klein. Dat betekent dat er in principe nog veel groei mogelijk is, maar ook dat de koers momenteel heftig kan fluctueren. Hoe meer mensen en bedrijven er de komende jaren instappen, des te minder heftig zal de koers fluctueren en des te stabieler zal de waarde van Bitcoin worden. 

Meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *