Dogecoin: is deze cryptomunt jouw investering waard?

Wij zoeken het voor je uit!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Dogecoin: wat is het en wat zijn de verwachtingen voor 2022? En hoe werkt dat op de lange termijn? Er zijn steeds meer verschillende cryptomunten in omloop, wat het voor de beginnende cryptofanaat onoverzichtelijk kan maken.

Is jouw interesse gewekt door de cryptocurrency hype van Bitcoin en Dogecoin, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel leggen vertellen we je alles wat je moet weten over Dogecoin!

Dogecoin, wat is het?

Misschien heb je er al eens van gehoord: Dogecoin, misschien wel de meest gehypete cryptomunt van het afgelopen jaar. Dogecoin, wat is het precies? Dogecoin is een digitale munt die is ontstaan in 2013, als parodie op de Bitcoin.

Door het online enthousiasme voor de munt is deze uiteindelijk uitgegroeid tot serieuze concurrent van gevestigde crypto zoals Bitcoin en Litecoin.

Het grootste verschil zit in de hoeveelheid Dogecoin die op de markt kan komen. Waar Bitcoin een grens heeft van 21 miljoen en Litecoin van 84 miljoen, is de maximale hoeveelheid van Dogecoin niet vastgelegd. Op dit moment zijn er al meer dan 130 miljoen van in omloop.

Deze hoeveelheden hebben invloed op de waarde van de afzonderlijke munten. Wanneer er weinig aanbod is van een bepaalde cryptomunt, ontstaat er schaarste en kan de waarde ervan door het dak gaan. Hoe meer mensen hem willen hebben, hoe groter de vraag ernaar wordt!

Crypto als digitale valuta

Bitcoin is de eerste en meest bekende digitale valuta: een elektronische vorm van geld die alleen online bestaat. Inmiddels bestaan al ruim negenduizend verschillende soorten digitale munten.

Deze zogeheten cryptocurrency heeft geen bemoeienis van de overheid of een centraal banksysteem, waardoor het gezien wordt als de valuta van het volk. Gebruikers kunnen onderling transacties uitwisselen en hoeven geen verantwoording af te leggen.

In de onlinewereld is crypto ideaal, omdat de valuta niet gebonden is aan een land. Waarde kan snel en digitaal verzonden worden, zonder afhankelijkheid van een derde partij.

Wat kan je met Dogecoin?

Is Dogecoin op eenzelfde manier te gebruiken als andere cryptocurrencies? Ja en nee. Je kan er wel mee betalen, maar slechts heel beperkt. Elon Musk, de eigenaar van Tesla, heeft eind 2021 bekendgemaakt dat merchandise uit de Tesla webshop betaald kan worden met Dogecoin.

Ook kan je de munt gebruiken wanneer je een fooi geeft op fora zoals Reddit. In tegenstelling tot Bitcoin, wordt deze alternatieve cryptomunt dus minder geaccepteerd als betaalmiddel.

Investeren in deze cryptomunt

Crypto is niet alleen een betaalmiddel, het is ook een vorm van financieel beleggen die steeds populairder wordt. Hoe geld verdienen aan Dogecoin werkt? De hele simpele uitleg: in feite wissel je euro’s in voor cryptomunten.

Wanneer de crypto meer waard wordt, kan je dit weer terug wisselen waarna je meer euro’s terugkrijgt dan je erin hebt gestopt.

Maar pas op! Het risico bestaat dat je inleg hetzelfde blijft of zelfs verloren gaat wanneer de munt minder waard wordt. Laat je daarom altijd adviseren wanneer je wilt gaan beleggen in Dogecoin.

Daarnaast raden we aan om je goed in te lezen of een cursus te volgen over beleggen in crypto: De Crypto Masterclass, bijvoorbeeld. Zo kan je zelfs al starten met Dogecoin en crypto wanneer je nog een echte beginner bent.

Na het volgen van zo’n uitgebreide cursus weet je alles over de basics van crypto, ben je bekend met het technische verhaal erachter, begrijp je hoe het investeren in cryptovaluta werkt en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Dogecoin voordelen

Het is niet voor niets dat er zoveel aandacht is voor Dogecoin in de cryptowereld. De Dogecoin voordelen op een rij:

  • Er zijn mensen die veel geld hebben verdiend door te investeren in Dogecoin;
  • Dogecoin krijgt steeds meer de status van gevestigde crypto-eenheid;
  • Een grote groep mensen is supporter van deze munt en blijft deze voorlopig gebruiken.

Dogecoin nadelen

Zijn er ook redenen om niet in te stappen? Natuurlijk wel. Er zijn ook Dogecoin nadelen te benoemen:

  • De koers van deze munt is zeer wisselend, wat betekent dat je geld in korte tijd veel meer, maar ook veel minder waard kan worden;
  • Dogecoin is geen wettig betaalmiddel en is momenteel vooral een risicovolle investeringsoptie.

Dogecoin verwachting lange termijn

Een Dogecoin verwachting voor de lange termijn is moeilijk te voorspellen wanneer we naar het verleden van deze cryptomunt kijken. De populariteit van de munt is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit is terug te zien in de stijgende waarde.

Deze opvallende interesse is te danken aan de tweets van Elon Musk, die zorgen dat de koers razendsnel kan stijgen. Aan de andere kant zijn de uitingen van Musk op Twitter ook regelmatig de oorzaak van een flinke waardevermindering.

Een voorbeeld? Op Dierendag plaatste Musk een foto van zijn hond, van het ras Shiba Inu. Dit is hetzelfde ras dat het ontstaan van de Dogecoin heeft geïnspireerd. Het gevolg? De waarde van de munt schoot omhoog.

Dat klinkt allemaal best willekeurig en ja, dat is het ook. Tegelijkertijd wordt er serieus geld verdiend door mensen die ervoor kiezen snel te verkopen wanneer de waarde plotseling hoog staat. Het is daarom gunstig om dergelijke gebeurtenissen in de gaten te houden en er je voordeel mee te doen.

Dogecoin koers verwachting 2022

Wanneer je je afvraagt wat de Dogecoin koers verwachting is voor het komende jaar, is het verstandig om te kijken naar het verloop in de afgelopen tijd. Meestal kun je op die manier trends ontdekken.

Op basis daarvan lijkt het erop dat de munt nog wel even onstabiel zal blijven. Er is een hechte gemeenschap van supporters van deze cryptomunt, dus er zijn op korte termijn nog steeds mensen die vertrouwen hebben in Dogecoin.

Het is helaas niet te voorspellen wat dit betekent voor de koersverwachting van Dogecoin in 2022. Gezien de stijgende interesse in crypto bij het grote publiek, verwachten we wel dat er komend jaar veel mensen beginnen met investeren in Dogecoin of andere crypto. Zeker weten kunnen we het natuurlijk nooit.

Hoe kan je Dogecoin kopen?

Wil je graag aan de slag met Dogecoin en andere crypto? Zorg er dan voor dan je het laatste nieuws hierover bijhoudt en dat je alleen geld investeert dat je niet nodig hebt. Zo weet je precies waar je mee bezig gaat én minimaliseer je het risico dat je geld verliest wat je eigenlijk wel goed kan gebruiken.

Dogecoin kopen kan via digitale investeringsplatforms van brokers als Bitvavo of Binance. Daar vind je Dogecoin onder de beursafkorting DOGE. Een broker brengt vraag en aanbod van cryptovaluta bij elkaar, zodat particuliere investeerders eenvoudig kunnen kiezen uit verschillende cryptomunten.

Je krijgt een online wallet waar je je crypto in bewaart en je kan al vanaf een laag instapbedrag uitproberen of crypto wat voor je is.

Ook voor beginners zijn de digitale cryptobeurzen toegankelijk, dankzij de mobiele apps waarbij je kunt kiezen uit eenvoudige of geavanceerde interfaces. Hoe meer je leert over crypto, hoe meer gespecialiseerde informatie je kunt toevoegen.

Zo word je niet in één keer overweldigd door alle opties en kun je in je eigen tempo kennismaken met de cryptobeurs.

Meest gestelde vragen

Nu je wat weet over Dogecoin heb je misschien alleen maar meer vragen over deze cryptomunt. Wij hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen over Dogecoin voor je verzameld.

1. Is Dogecoin eigenlijk een grap?

Dogecoin is begonnen als grap: het is een alternatief voor Bitcoin en Litecoin, dat gebruikmaakt van dezelfde technologie maar met een minder serieuze ondertoon. Dat kan je wel zien aan het logo, dat gebaseerd is op een populaire internetmeme van een hond.

Ook profileert de munt zich als the fun and friendly Internet currency. Toch is deze luchtige opvatting van digitale valuta niet helemaal terecht. Mensen investeren echt geld in deze munt en verdienen óf verliezen echt vermogen.

2. Is de koers van Dogecoin te voorspellen?

Kort gezegd: nee. Net zoals koersen van andere cryptocurrencies, is het niet met zekerheid te zeggen wat de koers in de toekomst zal doen. Het is wel duidelijk dat de verwachting van Dogecoin samenhangt met invloedrijke berichten op social media en dat de koers dus onverwacht gemanipuleerd kan worden.

3. Is Dogecoin veilig?

Hoewel er in het verleden wel sprake is geweest van hacks waarbij gebruikers hun gespaarde Dogecoins zijn verloren, zijn de beveiligingssystemen sterk verbeterd waardoor je crypto veilig te bewaren is. Je zal je aangekochte munten dus niet snel verliezen.

4. Hoe leer ik meer over crypto?

Om meer over crypto en Dogecoin te leren kan je het beste een onlinecursus volgen. Op die manier verander je het snelst van complete beginner naar een echte expert op het gebied van cryptocurrencies zoals Dogecoin.

Met een cursus leer je alles over hoe crypto werkt en wat je moet doen als je wilt investeren in crypto. Zo kun je direct aan de slag!

Na afloop van zo’n crypto cursus – als je een goede kiest, natuurlijk – weet je precies hoe je kan handelen in verschillende cryptocurrencies en wat de risico’s zijn. Daarnaast kan je met een gedegen crypto cursus beginnersfouten voorkomen en jezelf beschermen tegen oplichters.

De meeste crypto cursussen bieden ook extra voordelen. Denk hierbij aan korting op het gebruik van een bepaald investeringsplatform of zelfs een gratis startersbudget om meteen te beginnen. Doe daar je voordeel mee!

De Crypto Masterclass is er daar een van. Hieronder kun je jezelf aanmelden voor een gratis training. Onze review over de cursus kun je hier lezen.

Schrijf je snel in voor de gratis bitcoin training.

De plekken zijn telkens beperkt beschikbaar. Je moet er dus snel bij zijn!

Gratis inschrijven!

Meer weten over Crypto klik dan hier!

meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *