De beste Bitcoin broker 2022

Wij zoeken het voor je uit!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Cryptocurrency zijn niet meer weg te denken uit deze tijd, met als ongetwijfelde topper: de Bitcoin. De kans is dan ook groot dat je al bezig bent met het handelen in Bitcoin of dat je dit jaar graag een start wilt maken.

Een van de belangrijkste stappen daarbij is het kiezen van de juiste Bitcoin broker. Met de opkomst van diverse soorten cryptocurrency brokers kan het echter lastig zijn om een keuze te maken.

Welke crypto broker heeft de beste voordelen voor jou als consument? Welke is het veiligst en het makkelijkst in gebruik? In dit artikel bespreken we de beste Bitcoin brokers van 2022.

Wat zijn de voordelen van een Bitcoin broker?

Een Bitcoin broker Nederland is een tussenpartij die ervoor zorgt dat jij als kopende partij snel en eenvoudig cryptocurrency (en dan specifiek Bitcoin) kunt aanschaffen. Ben je een beginner als het gaat om cryptocurrency? Dan zorgen brokers ervoor dat je eenvoudig en snel de cryptowereld kunt betreden.

Ze maken het mogelijk om in te stappen en ook te beginnen met handelen in deze veelbelovende digitale munten.

Bij een broker kun je namelijk zonder enige kennis van cryptovaluta, cryptomunten aanschaffen. Ook maakt een crypto broker het mogelijk om cryptocurrency aan te schaffen met gebruik van betaalmethoden zoals iDEAL, creditcard en Bancontact.

Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan? Een Nederlandse crypto broker biedt ondersteuning in het Nederlands zodat je snel en goed wordt geholpen.

De top 5 beste Bitcoin brokers van 2022

Hieronder vind je een lijst met onze selectie van de beste crypto brokers van dit jaar. De brokers in deze lijst zijn gekozen op basis van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, aanbod van cryptocurrency, betrouwbaarheid en de ervaringen van ons en andere gebruikers.

Bitcoin broker #1: Bitvavo

Op nummer 1 staat Bitvavo: een gebruiksvriendelijke Nederlandse broker én exchange die het erg eenvoudig maakt om crypto te kopen en te verkopen. Een van de grootste voordelen van deze crypto broker Nederland is dat hij erg goedkoop is.

Je betaalt namelijk slechts 0,25% aan transactiekosten. Bitvavo wordt dan ook niet voor niets de goedkoopste crypto broker van Nederland genoemd. Bovendien is Bitvavo geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, wat een stukje zekerheid geeft.

Een ander groot voordeel van Bitvavo is dat het ontzettend gebruiksvriendelijk is. Dit komt doordat Bitvavo beschikt over een web platform en een handige app die beide perfect werken. Zo heb je 24/7 inzicht in je wallet en het cryptocurrency aanbod.

Over het aanbod gesproken: Bitvavo biedt een redelijk groot assortiment aan cryptomunten. Zo heb je keuze uit meer dan 100 verschillende soorten cryptocurrency, waaronder Bitcoin, Cardano, Ethereum, Chainlink, Dogecoin en Ripple. Hierdoor weet je zeker dat je altijd kunt handelen in de munt(en) naar jouw keuze.

Om cryptocurrency te kopen, dien je geld te storten op Bitvavo. Voor de meeste Nederlanders is dit volledig gratis. Bitvavo biedt namelijk de optie om kosteloos met iDEAL geld op je account te storten. Het bedrag is dan ook direct op je account te zien.

Daarnaast is het platform eenvoudig in gebruik. Als gebruiker heb je de optie om te kiezen voor een eenvoudige interface waarbij je direct toegang hebt tot de meest gebruikte functies. Of kies voor de geavanceerde interface: ideaal voor iedereen die meer ervaring heeft in crypto en alle mogelijkheden wil benutten!

Wat veiligheid betreft, zit je bij Bitvavo goed. Het platform biedt voor haar gebruikers verschillende beveiligingsopties aan. Hierbij kun je denken aan een tweefactor authenticatie, veiligheidsnotificaties en anti-phishing beveiliging.

Lees onze uitgebreide review hier!

Bitcoin broker #2: Bitcoin Meester

Op nummer twee van onze lijst staat Bitcoin Meester. Je zou misschien denken dat deze broker alleen de Bitcoin aanbiedt, maar het tegenovergestelde is waar. Bij Bitcoin Meester heb je toegang tot meer dan 200 munten en beschik je over een eigen wallet waar je alle munten in bewaard.

Voor het aanschaffen van cryptocurrency heb je keuze uit diverse betaalmethodes, zoals iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving. Daarnaast maakt Bitcoin Meester gebruik van een aantrekkelijk systeem op het gebied van transactiekosten: hoe meer je handelt, hoe lager de transactiekosten zijn. Zo kunnen de kosten starten bij ongeveer 1% en zakken tot 0%.

Een voordeel van Bitcoin Meester is dat het erg eenvoudig in gebruik is. Heb je hulp nodig of loop je tegen problemen aan? Dan is het bij Bitcoin Meester mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Je wordt snel geholpen door de vriendelijke werknemers.

Een nadeel van deze crypto broker is dat ze een minimumbedrag hanteren van €9 per munt. Waarschijnlijk is dit voor de meeste gebruikers geen probleem, maar voor iedereen die kleine aankopen wilt doen kan dit toch een barrière zijn.

Lees onze uitgebreide review hier!

Bitcoin broker #3: Coinmerce

Coinmerce

De nummer 2 in onze lijst is Coinmerce: de eerste broker met een eigen mobiele app voor iOS en Android. Via dit platform krijg je als gebruiker de mogelijkheid om 160 verschillende cryptomunten te kopen.

Daarnaast maakt Coinmerce het eenvoudig om crypto te verhandelen, dankzij handige functies als limit orders en stop loss. Daardoor wordt deze crypto broker dan ook zeer goed beoordeeld door haar gebruikers.

Bij Coinmerce krijg je toegang tot een eigen wallet waar je al je crypto in kunt bewaren en je kunt rekenen op 24/7 support van de klantenservice. Een ander voordeel is dat het platform volledig in het Nederlands is ingericht. Wel zo gemakkelijk!

Bitcoin broker #4: LiteBit

Heb je interesse in het verhandelen van bekende cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum? LiteBit is een broker die je toegang geeft tot meer dan 40 verschillende cryptocurrency. Bovendien was LiteBit de eerste broker die het mogelijk maakte om altcoins (alle crypto die geen Bitcoin is) te kopen met iDEAL.

Het grootste voordeel van deze crypto broker is dat het platform heel eenvoudig in gebruik is. Hierdoor is deze broker zeer geschikt voor beginners. Om crypto te kopen, kun je gebruikmaken van iDEAL en Bancontact.

Ook heb je de mogelijkheid om geld op te nemen door middel van bankoverschrijvingen. Op het gebied van veiligheid zit je goed bij LiteBit. Zo is je account ook hier beveiligd met een tweefactor authenticatie en krijg je een veiligheidsnotificatie te zien.

Bitcoin broker #5: Bitonic

Ken je Bitonic nog? Bitonic staat bekend als een echte Bitcoin broker. Dit houdt in dat je alleen Bitcoin kunt verhandelen via dit platform. Wil je graag in andere cryptocurrency handelen?

Dan is Bitonic dus niet de broker die je zoekt. Echter, wanneer je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke Bitcoin broker (en dat ben je vast wanneer je dit artikel bent gaan lezen), dan is Bitonic zeker een goede keuze. Bij Bitonic kun je Bitcoin kopen door middel van twee betalingsmethoden: iDEAL en Bancontact.

Vind je het fijn om meer informatie te krijgen in het Nederlands? Bij deze Bitcoin broker heb je toegang tot een Nederlandse FAQ en kun je op diverse manieren contact opnemen met de klantenservice. Denk hierbij aan het sturen van een e-mail, even bellen of een berichte sturen via Twitter of Telegram.

Een nadeel van Bitonic is dat het platform geen eigen wallet aanbiedt. Je zult dus nog een eigen wallet moeten hebben op een andere locatie. Daardoor is het platform minder logisch opgebouwd dan de bovenstaande bitcoin brokers en besloten wij Bitonic op nummer 5 te zetten in deze top.

Meest gestelde vragen over crypto brokers en bitcoin brokers

Wil je meer weten over crypto brokers? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je uitgelicht!

1. Wat is een Bitcoin broker?

De term Bitcoin broker is niet helemaal correct wanneer je op zoek bent naar een platform waar je eenvoudig in diverse soorten cryptocurrency kunt handelen. Bij een Bitcoin broker kun je namelijk alleen de Bitcoin kopen en verkopen en geen altcoins.

Bij een crypto broker heb je wel de mogelijkheid om diverse soorten crypto te verhandelen.

Een cryptocurrency broker is een tussenpartij tussen de kopende partij (jij als consument) en de verkopende partij (de cryptocurrency exchange). Een broker voorziet jou van een gebruiksvriendelijk systeem waar je cryptocurrency kunt aanschaffen en een eigen wallet waar je jouw cryptocurrency in bewaart.

In sommige gevallen koopt de crypto broker grote hoeveelheden cryptocurrency in, zodat de consument deze direct via het platform kan aanschaffen. In andere gevallen houden de crypto brokers geen eigen voorraad aan, maar plaatsen ze de bestelling van de consument direct bij de exchange.

De exchange levert de munten vervolgens naar de opgegeven wallet: die van de consument. Deze tweede optie zien we de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen. 

In beide gevallen vraagt de crypto broker meestal een fee, oftewel transactiekosten. In ruil voor het betalen van die kosten ontvang je toegang tot een handig systeem, de mogelijkheid om te betalen met iDEAL, creditcard en Bancontact én Nederlandse ondersteuning. Handig!

2. Wat is het verschil tussen een crypto broker en een exchange?

Crypto brokers en crypto exchanges zijn beide online platforms waar crypto verhandeld kan worden. Er zit echter wel een verschil in. Een broker bemiddelt tussen de handelaar en de exchange.

Het platform koopt de munten in bij de exchange, zodat de gebruikers deze snel en eenvoudig kunnen kopen. Ook zorgt een broker ervoor dat je jouw cryptocurrency weer eenvoudig verkoopt.

Over het algemeen zijn crypto brokers meer gericht op gebruikersgemak en veiligheid. Exchanges focussen zich meer op functionaliteiten. Omdat de broker een tussenpersoon is, betaal je als gebruiker hogere transactiekosten dan wanneer je de crypto direct op de exchange koopt.

Bitvavo logo

Maak direct een account aan op Bitavo!

Gratis account!

meer manieren leren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over online geld verdienen hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *